Lær spansk med Voces del Sur

På nettkurs med Cecilie Lønn kan du lære spansk fra A1-C1-nivå

cecilielonn@gmail.com

Voces del Sur I-II-III 

Meld deg på spanskkurs på nettet med Cecilie Lønn. Hun har skrevet lærebokserien Voces del Sur – og alle kursene er basert på Voces del Sur I-II-III. Bøkene er gitt ut på Fagbokforlaget og kan bestilles i alle landets nettbokhandlere.

Du kan melde deg på kurs ved å sende en e-post til Cecilie: cecilielonn@gmail.com

Du finner informasjon om kursene på disse sidene. Kursene er bygd opp over moduler fra 1-18, og nivåene strekker seg helt fra A1-C1. Hver modul koster 1500 kroner. Sammen finner vi ut hvilken modul som passer for deg. Modulene inneholder tekster, tester, lydfiler, oppgaver og studieopplegg. Du kan jobbe så lenge du vil med hver modul. 

Moduloversikt

Her ser du en annen oversikt over modulene.

Modul 1-6: Voces del Sur I

Modul 1: Du er nybegynner

Modul 2: Du har lært litt grunnleggende grammatikk og du forstår litt. Men det er utfordrende å lage setninger selv og å huske de ordene du forstår når du hører dem.

Modul 3: Du har lært litt mer grammatikk nå. Du forstår stadig mer, og du klarer å lage flere setninger selv. Du merker at du har bedre forståelse og at du kan ganske mange ord!

Modul 4: Du føler deg litt tryggere på grammatikken nå, men det er vanskelig å bruke grammatikken i praksis. Forståelsen begynner å komme i større grad, og du kan føre en rolig samtale om dagligdagse tema.

Modul 5: Nå føler du at du har lært en del grammatikk. Du har mye kunnskap som det nå gjelder å sette ut i livet. Du trenger å praktisere mye av det du har lært. Du gleder deg over at du begynner å forstå mer, og du kjenner at du klarer å uttrykke ting du ikke klarte å si før. Men praksis blir nå veldig viktig. Du har mye kunnskap som må komme ut!

Modul 6: Nå begynner det å bli moro … Du klarer å bruke grammatikk du ikke før har klart å bruke. Du forstår mer spansk. Du merker at du også klarer å forstå litt av det folk sier når de snakker “raskt og vanlig med hverandre”. Men det er vanskelig å svare i slike situasjoner. Du trenger ro og tid – men “noe er i ferd med å skje” …

Modul 6-10: Voces del Sur II

Modul 7: Du har nå et grunnlag i spansk. Du forstår mye av det du leser i ulike typer tekster. Du klarer å lære nye ord raskere fordi du forstår andre ord. Kunnskapen er i ferd med å “blit satt i system”. Likevel trenger du trening i å snakke selv. Den skriftlige forståelsen er høyere enn den muntlige. Du må repetere grammatikk og bli enda tryggere. Men du klarer deg i dagligdagse samtaler, og du kan også diskutere enkle temaer i rolig tempo.

Modul 8: Du begynner å bli klar for nye grammatiske utfordringer. Du føler deg klar for å ta det neste skrittet. Du kan mye spansk. Du forstår mye. Du klarer å snakke. Men: du må lære så mye mer. Tryggheten er der til en viss grad, og nå er du klar for å ta “større sprang”.

Modul 9: Du trenger ikke anstrenge deg på samme måte som før for å lese tekster. Du kan lettere tilegne deg nytt stoff. Du glemmer litt grammatikk – men det ligger der og du klarer å få ting på plass i hodet. Du kjenner at setningene dine har blitt mer avanserte enn før, og du føler at du lettere kan forstå selv hva som er riktig og feil. Men du trenger mer øvelse og du vil lære mange nye ord

Modul 10: Nå er det moro å lære spansk! Ting glir godt i perioder – selv om det kommer noen nedturer av og til. Grammatikken begynner å sitte til en viss grad, og du lærer deg lettere nye temaer. Du kan mange ord nå. Du forstår svært mye når folk snakker – men det hender likevel at du ramler “helt ut”. Det går litt i berg- og dalbane, men det finnes veldig mange gode øyeblikk av forståelse og “å være med”. Nå vil du virkelig lære dette godt

Modul 11-16: Voces del Sur III

Modul 11: Den grunnleggende grammatikken er på plass, men du trenger å jobbe med avanserte temaer som for eksempel kondisjonalis av verb og konjunktiv. Du klarer å identifisere tidene, men det er vanskelig å bruke tidene selv. (Du gjør det kanskje på noen verb av og til, men ikke systematisk.) Du forstår bra når folk snakker, men det kan være vanskelig om de kommer fra spanskspråklige land hvor du ikke kjenner talemåten. Du mister deler av innholdet, men du “henger med” likevel. 

Modul 12: Nå føler du at du fordyper deg i det spanske språket. Du vil gå videre. Du vil praktisere og lære nye ord hele tiden. Du klarer å tilegne deg ny kunnskap gjennom tekster på spansk – og det er langt lettere å lese og snakke på spansk nå. Nå vet du selv at du er på “høyere nivå” – men du vil likevel lære mye mer.

Modul 13: Nå vil du gå i gang med en lang tekst på spansk. Teksten heter El hombre que se fue en bicicleta de Colombia. Her får du mange nye utfordringer, og du får virkelig fordype deg i språket. Teksten er på B2-C1-nivå, men nivået har fortsatt en viss grad av tilpasning. (Det har ikke modul 15, 16, 17 og 18.) Modul 13 inneholder den første halvparten av denne lange teksten.

Modul 14: Her kan du bli med på den siste havldelen av El hombre que se fue en bicicleta de Colombia.

Modul 15 (tekst på morsmålsnivå / ikke tilpasset tekst): Nå vil du gi deg selv en real utfordring – og lese et teaterstykke på spansk. Dette er en farse om indianeren (ikke Kristoffer Colombus) som oppdaget Spania … Modul 14 er halvparten av teaterstykket La verdadera historia del descubri…. miento de America Latina.

Modul 16 (tekst på morsmålsnivå / ikke tilpasset tekst): Del to av La verdadera historia del descubri…. miento de America Latina.

Cóctel con frenesí står i Voces del Sur I (modul 17 og 18)- men nivået er det aller høyeste i denne teksten. Her kan man bade i språklige utfordringer. Teksten er på et høyt morsmålsnivå:)

Modul 17: Du vil gi deg selv din største utfordring på spansk noensinne – og lese om Burundi som lever på Den dominikanske republikk. Vi går inn i fattigdommen og livet på gata i de fattige gatene i Santo Domingo. Følg sporene og livet til Burundi. Bli grepet av historien – på spansk … (Teksten foreligger i oversatt form, så du kan hele tiden “få hjelp”.) Modul 16 inneholder halvparten av denne teksten. Teksten heter Cóctel con frenesí, og den er skrevet av Emilia Pereira (fra Den dominikanske republikk).

Modul 18: Siste halvpart av Cóctel con frenesí.

Se moduloversikten ¿Español? ¡Es fácil!